maandag 29 april 2013

Zelfverzekerd of arrogant?

Afgelopen zaterdag had het moeten gebeuren; het kampioenschap in de Hoofdklasse C voor ONS BOSO Sneek. ONS moest alleen nog even winnen bij de Harkemase Boys, maar dat was slechts een formaliteit. De spandoeken waren gemaakt, de taarten met tekst stonden in de bestuurskamers en er werd al gefilosofeerd over de festiviteiten nadien. Zelfverzekerd of arrogant?
 
Wie de wedstrijd heeft gezien (en dat aantal viel mij persoonlijk een beetje tegen, een man of 2000), moet bekennen dat ONS verdiend had om te winnen gezien het spelbeeld en het aantal kansen. Maar als die kansen niet gemaakt worden en de tegenpartij maakt er eentje meer, maakt het dan uit wie het verdiend had? In een interview vertelde Curty Gonzales van ONS dat Harkema goed gespeeld had en dat is natuurlijk niet waar, want elke bal werd door de Harrekieten zo hoog en zo ver mogelijk naar voren getrapt. Maar ik snap wel wat hij bedoelde, want Harkema speelde het spelletje wel goed. Het veld was expres zo slecht mogelijk gemaakt, Harkema trapte niet alleen de bal zo hard mogelijk maar ook de benen van de ONS-spelers en zij deden er alles aan om ONS niet in het eigen spel te laten komen. Dat dit type spel een schande is voor een selectie met de kwaliteit van Harkemase Boys laat ik voor wat het is, want op het moment dat de punten harder nodig zijn dan de complimenten is alles geoorloofd.
 
Wie het (overigens erg leuke) verslag van Sneektv bekijkt, zal zich afvragen hoe het kan dat ONS geen kampioen is geworden afgelopen weekend. Gelukkig heeft ONS nog 2 wedstrijden de kans om 2 punten te behalen, die genoeg zullen zijn voor het zo gewenste kampioenschap. Komend weekend in de thuiswedstrijd tegen DVS '33 uit Ermelo gaat het dan echt gebeuren. DVS is de enige ploeg uit de Hoofdklasse die ONS dit seizoen heeft weggespeeld. Dit, samen met de kater van afgelopen weekend, gaat ervoor zorgen dat ONS komend weekend revanche gaat nemen en kampioen gaat worden. Zelfverzekerd of arrogant? Beide, met een vleugje hoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten