maandag 4 maart 2013

Mister Vitesse

369 wedstrijden, 9 goals. Dat is zelfs voor een verdediger een laag gemiddelde aan doelpunten. Bij Ajax zijn de verdedigers op dit moment de enige spelers die een doelpunt kunnen maken. Mister Vitesse gaf niks om doelpunten maken, hij wou gewoon wedstrijden winnen. Ik zou nu gebruik kunnen maken van het cliché dat hij zijn ongelijke oneerlijke strijd tegen zijn ziekte niet kon winnen, maar daar heb ik nogal een hekel aan. Voor clichés kunnen we altijd Alex Pastoor, de man met de mooiste appelwangetjes van het land, nog bellen.
 
Theo Bos is op 28 februari 2013 overleden aan alvleesklierkanker. Hij was nog maar 47 jaar. Het blijft toch altijd raar dat een sportman met een gezond lijf ineens zo ziek kan worden. Mijn oom André was een beer van een vent, maar toen hij kanker kreeg duurde het niet eens een jaar voor hij was overleden. Theo Bos maakte op 7 januari 2012 bekend dat hij ziek was en is in juli officieel gestopt met zijn werk als trainer bij FC Dordrecht. Theo Bos heeft het als speler langer volgehouden bij een club dan als trainer, er zat een dalende lijn in de clubs waar hij als trainer heeft gewerkt. Als hij als trainer net zo sober en degelijk was zoals hij als speler was, dan heb ik wel een idee hoe dat komt. Desalniettemin kan men alleen maar respect hebben voor zijn loopbaan en hij heeft de naam Mister Vitesse dan ook ruimschoots verdiend. Er is zelfs een tribune in het Gelredome naar Theo vernoemd, gek genoeg pas nadat bekend was dat Theo ziek was. Want alleen zijn prestaties in het shirt van Vitesse waren daar blijkbaar niet genoeg voor. Typisch de voetbalwereld.
 
Inmiddels heeft Merab Jordania, de Georgische baas van FC Hollywood aan de Rijn, voor 12 miljoen euro een nieuw trainingscomplex uit de grond gestampt in Papendal. Er zullen een aantal velden aangelegd worden, er wordt een moderne fitnessruimte gerealiseerd, een prachtige persruimte en natuurlijk de meest luxe kleedlokalen voor alle elftallen van Vitesse.
 
Er is nog geen naam voor het complex als ik de website mag geloven. Het zal een naam worden die iets met Vitesse te maken heeft, of een sponsornaam. Of een combinatie van beide. Zolang er maar geld aan te verdienen is. De jeugd traint hier ook. Ik kan wel iemand bedenken die symbool staat voor de club en de opleiding van Vitesse. 1+1=2?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten